Fricter - Tarina

Fricter on täysin uusi suomalainen innovaatio hierojien, kiropraktikoiden ja fysioterapeuttien käyttöön. Fricter on laite, joka auttaa urheiljoiden tulosten parantamisessa, helpottaa ikäihmisten lihaskipuja sekä sopii yleiseen terveydenhuoltoon. Fricterin taustalla on kiropraktikko Heikki Helmisen oivallus käytännön hoitotyössä.

Kahdeksan vuotta sitten Helminen aloitti työn jääkiekkojoukkueen kiropraktikkona. Jääkiekkoilijoita vaivasivat usein vanhat leikkausarvet ja niistä johtuvat monisäikeiset arpikudokset ja urheilijoina heillä oli usein myös kireät lihakset, mikä vaikutti niiden liikkuvuuteen.

Helminen huomasi, että liikkuvuutta saatiin parannettua, kun lihasta hierottiin poikittain eikä lihaksen suuntaisesti niin kuin yleensä hieronnassa. Tulokset olivat hyviä, sana liikkuvuutta parantavasta kiropraktikosta kiiri eteenpäin, ja hoitoon alkoi hakeutua useita kiekkoilijoita.

Helminen pystyi omin käsin hoitamaan jopa kahdeksan pelaajaa päivän aikana, mutta työ oli fyysisesti hyvin raskasta ja uuvuttavaa. Näin syntyi ajatus laitteen kehittämisestä, jonka avulla voidaan tehdä sama työ kuin Helminen oli tähän asti tehnyt käsin – jotta työ ei vie kaikkia voimia!

Helminen kääri hihansa ja valmistutti suunnitelmiensa pohjalta Fricterin ensimmäisen prototyypin, jonka toimivuutta erilaisissa tapauksissa on testattu ja testataan koko ajan.

Helmisen ja hänen poikansa (myös kiropraktikko) toteuttamissa testauksissa sekä sprinttereillä että jääkiekkoilijoilla myös nopeus parani selvästi. Lihasrevähtymän parantumisen edistämistä päästiin testaamaan ensimmäistä kertaa, kun Helmisen oma pohje revähti niin pahasti, että jalkaterä mustui. Kun pohje oli saanut hetken parantua ja se kesti jo kosketuksen, Fricter käytännössä korjasi lopun. Paranemisprosessi kesti lopulta huomattavan lyhyen ajan juuri Fricter-hoitojen ansiosta.

Nyt onkin jo saatu kaikkien hoitojen ja testausten myötä selkeitä näyttöjä siitä, että Fricter vaikuttaa positiivisesti lihasten elastisuuteen sekä voimantuottoon. Vaikutuksia ponnistusvoimaankin tutkitaan. Me Fricterillä tiedämme ja uskomme että uudenlaista hoitomenetelmää voidaan käyttää sekä urheilijoilla tulosten paranemiseen että ihan tavallisten ihmisten kipujen lievittämiseen ja toimintakunnon parantamiseen.

Ota yhteyttä